12 injectomate din partea Bisericii pentru Spitalul de Urgență Neamț

11 Mai 2020 16:16

Miercuri, 6 mai 2020, preoții din Protopopiatele Piatra Neamț și Roznov au oferit Spitalului Județean de Urgență Neamț 12 injectomate pentru tratamentul persoanelor infectate cu COVID-19. Aparatura medicală a fost obținută cu sprijinul Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, dar și cu susținerea clericilor din cele două protoierii nemțene.

Unitatea medicală suport din Piatra Neamț a primit miercuri, 6 mai a.c., 12 injectomate pentru tratarea persoanelor depistați pozitiv cu noul Coronavirus. Donațiile au fost oferite de părinții protopopi Valentin Tofan și Bogdan Frăsilă, în numele preoților din Protopopiatele Piatra Neamț și Roznov. Totodată, cinci injectomate din cele douăsprezece au fost dăruite de Înaltpreasfințitului Părinte  Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Le mulțumim din suflet tuturor celor care ne-au ajutat. Aceste aparate sunt necesare, le avem și noi în dotare, însă sunt insuficiente. Aceste injectomate se utilizează în secțiile de ATI (Anestezie și terapie intensivă n.r.) și în compartimentele de urgență. În spitalul nostru, aceste dispozitive le vom folosi tot acolo. Aparatele dozează medicația care se administrează pacienților și sunt foarte utile în momentul de față pentru că trebuie să reducem cât mai mult contactul între oameni. Mulțumim preoților și tuturor celor care au contribuit la această donație. Preoții nu doar astăzi au fost alături de noi, ci au fost în fiecare săptămână prezenți cu câte ceva și ne-au ajutat. Împreună am reușit să facem un pas înainte pentru că este foarte greu, suntem într-o perioadă în care achizițiile se fac foarte greu, costurile sunt foarte mari și efortul dumnealor este cu atât mai mare, pentru că într-un timp foarte scurt, au reușit să facă această donație pentru spitalul nostru, drept pentru care le mulțumim”, ne-a declarat dr. Daniela Marcoci, managerul Spitalului Județean de Urgență Neamț.

„Astăzi (n.r. miercuri, 6 mai a.c.) au fost donate Spitalului Județean din Piatra Neamț 12 injectomate în valoare de 44.000 de lei. Cinci dintre acestea sunt donația Înaltpreasfințitului Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, patru injectomate sunt donația preoților din Protopopiatul Piatra Neamț iar 3 aparate reprezintă donația clericilor din Protoieria Roznov. Era nevoie de o asemenea aparatură și simțind că este nevoie, am încercat să ne mobilizăm în felul nostru de-a veni și cu acest ajutor concret. Nu este singurul sprijin, mai avem comandate trei monitoare multiparametru C50 și unul dintre aceste monitoare va fi donat de Arhiepiscopia Iașilor, unul de Protopopiatul Piatra Neamț și unul de preoții din cadrul protoieriei. Acesta este felul în care noi reușim să ajutăm în mod concret, pe lângă rugăciunea izvorâtă din adâncul sufletului, atât pentru cei aflați în stare de suferință cât și pentru cei care îi îngrijesc pe cei bolnavi. Nădăjduim că această aparatură va fi de folos celor care se află într-o stare de boală avansată”, ne-a relatat părintele Valentin Tofan, protopop de Piatra Neamț.

„Valoarea unei fapte este evidentă atunci când împlinește o nevoie și am văzut că aici la spital este mare nevoie de echipament medical. Valoarea faptei crește cu atât mai mult cu cât cei care donează nu o fac dintr-un surplus, ci fac o jertfă. Acest efort a fost făcut de preoții de la Roznov și le mulțumesc pe această cale”, a afirmat păritele Bogdan Frăsilă, protopop de Roznov.

Injectomatul este un dispozitiv medical cu ajutorul căruia soluțiile injectabile pot fi administrate fără intervenția directă a medicului. Prin intermediul acestui echipament sunt livrate medicamente pacientului infectat, conform unor doze prestabilite, fără ca personalul medical să se expună.

Dacă vrei să sprijini activitățile derulate de Biserică, poți dona pe platforma fiideajutor.ro - secțiunea DONEAZĂ.

Autor: Flavius Popa

Alege să susții toate proiectele noastre sociale, educaționale, culturale, filantropice!

LEI

Fii la curent
cu ultimele noutăți!