Activități caritabile și sociale pentru 28 de vârstnici din Iași

Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoanele Vârstnice „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” din cadrul Protopopiatului II Iași desfășoară activități caritabile speciale în timpul  pandemiei cu Covid 19.

Astfel, cei 28 de beneficiari nu se mai prezintă la sediul Centrului pentru activitățile zilnice. În această perioadă ei rămân la domiciliu, având în vedere recomandările privind prevenirea și managementul serviciilor sociale în situația generată de pandemia Covid 19.

Personalul își continuă activitatea la sediul Centrului, luând legătura telefonică zilnic cu beneficiarii și oferind consiliere socială. Mai mult de atât, o dată pe săptămână, personalul centrului, echipat corespunzător, se deplasează pe teren cu mașina Protopopiatului II Iași pentru a oferi pachete beneficiarilor. Pachetele oferite variază:  pachete de post, pachete cu pește, pachete de lactate și pachete cu carne, fiecare  în valoare de 50 lei.

Amintim că în data de 6 aprilie,  beneficiarii Centrului „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” au primit pachete consistente constând în produse alimentare neperisabile, produse de igienă personală, o pâine caldă și o sticlă de 5 litri de apă, oferite de Asociația „O șansă pentru fiecare” și CEO „AVISSO”.

În perioada 6-17 aprilie, echipa Centrului de zi a inițiat campania „Fii o lumină de Înviere pentru un suflet cărunt”, în  urma căreia s-a strâns suma de 1.900 lei, din care s-au achiziționat pachete speciale pentru Sfintele Sărbători de Paști: pască, cozonac, pui refrigerat, șuncă presată și cașcaval.

În această perioadă grea mai ales pentru persoanele în vârstă - grupul cel mai vulnerabil la acest nou coronavirus - îi sprijinim pe bătrânii comunității noastre în vederea depășirii sentimentulor de singurătate, marginalizare și abandon, încurajându-i să zâmbească cu încredere și nădejde în Bunul Dumnezeu. (Alina Badilita - coordonator Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoanele Vârstnice „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv”)

Alege să susții toate proiectele noastre sociale, educaționale, culturale, filantropice!

LEI

Fii la curent
cu ultimele noutăți!