Ajutoare pentru persoanele defavorizate din județul Neamț

11 Mai 2020 16:28

În luna aprilie, parohiile din Protopopiatul Piatra Neamț s-au mobilizat și au oferit pachete cu produse, hrană caldă și medicamente familiilor și persoanelor vulnerabile, precum și cadrelor medicale de la Spitalul Județean Neamț

În această perioadă, Parohia Bodeștii de Jos a oferit alimente pentru opt văduve vârstnice din comunitate și pentru câteva familii cu mulți copii. Totodată, Parohia Măș­că­tești a donat din fonduri proprii 40 de kilograme de produse alimentare pentru șapte persoane, iar Parohia Bistrița a ambalat conserve, dulciuri și pâine pentru cincisprezece beneficiari.

La Parohia Preluca, părintele paroh a oferit 40 de porții cu mâncare caldă persoanelor defavorizate din localitate și pachete cu alimente și legume, în total fiind cheltuită suma de 2.350 de lei. De asemenea, Parohia „Înălțarea Domnului” - Brateș a donat 120 de kilograme de carne, produse lactate și neperisabile celor cincisprezece pensionari văduvi din comunitate.

Parohia „Sfântul Ioan Domnesc” din Piatra Neamț a sprijinit în această lună câteva familii și zeci de persoane vulnerabile din municipiu. Mai multe detalii ne-a oferit părintele paroh Dan Ovidiu Cojan: „Cu ocazia Învierii Domnului Hristos, dar și în contextul situației de criză determinată de epidemia provocată de COVID-19, am reușit, prin bu­nă­voința și dragostea unor credin­cioși, să satisfacem nece­sitățile materiale și medicale ale unor enoriași, persoane vârstnice, dar și familii cu venituri modeste, familii cu un număr mai mare de trei copii. La nivelul parohiei noastre, în primă etapă, am reușit să vizităm și să ducem pachete la trei familii, ulterior m-am deplasat la un cămin care adăpos­tește mame abuzate, unde am oferit peste 10 kilograme de alimente. În săptămâna Sfintelor Pătimiri am reușit să pregătim 25 de pachete consistente, cu produse pe care le-am considerat absolut necesare pentru masa de Paști (ouă, cozonac, ulei, zahăr, făină, orez, paste, salam, cașcaval, unt, sucuri, produse de igienă, detergent etc.). Pentru toate acestea a fost cheltuită suma de 3.500 de lei, bani colectați din do­națiile credin­cioșilor și ale persoanelor de bine, iubitori și închinători ai acestui sfânt locaș voievodal”.

Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” - Gară din Piatra-Neamţ a oferit, de asemenea, celor nevoiași pachete substanțiale cu mâncare (carne, lactate, paste, dulciuri, pâine ș.a.m.d.) în valoare de 10.300 de lei. Pe lângă aceste alimente, au fost dăruite și 50 de cărți de rugăciune.

Hrană caldă, medicamente și cozonac pentru personalul medical de la Spitalul Județean Neamț

Tot în această perioadă, Protopopiatul Piatra Neamț a oferit medicilor Secției de Boli Infecțioase de la SJU Neamț porții cu hrană caldă, medicamente în valoare de 500 de lei, iar personalul medical și cei internați au primit cozonaci în valoare de 800 de lei. Totodată, din stocul ROD - spațiu creativ și de învățare, protoieria a oferit unor bătrâni 10 pachete cu alimente.

Pentru a sprijini activitățile derulate de Biserică și de comunitățile parohiale, poți dona pe platforma fiideajutor.ro - secțiunea DONEAZĂ.

Autor: Flavius Popa

Alege să susții toate proiectele noastre sociale, educaționale, culturale, filantropice!

LEI

Fii la curent
cu ultimele noutăți!