Analizator automat de teste COVID19, donat de Arhiepiscopia Iașilor Spitalului de Boli Infecțioase

10 Aprilie 2020 18:39

În contextul crizei cauzate de infectarea cu noul coronavirus, Arhiepiscopia Iașilor a donat Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din municipiu un Analizator automat chemiluminiscența MAGLUMI 800. Analizorul are o capacitate de 180 de teste pe oră.

Marți, 7 aprilie a.c., Arhiepiscopia Iașilor a încheiat contractul de sponsorizare a Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” cu un Analizator automat chemiluminiscența MAGLUMI 800, valorea donației ridicându-se la 143.556 RON, 103.000 lei din fondurile Arhiepiscopiei Iaşilor şi 40.556 lei din donațiile primite ȋn contul de pe fiideajutor.ro.

Predarea s-a făcut în prezența prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul unității medicale. Analizatorul a fost achiziționat de la Bivaria Grup S.R.L.

Ce este MAGLUMI 800

Simplu, inteligent şi complet automat, MAGLUMI 800 utilizează tehnologia CLIA pentru a oferi rezultate de încredere şi timp redus de lucru. Este soluţia optimă pentru laboratoarele clinice, oferind o gamă mare de teste imunologice. Analizorul are o capacitate de 180 de teste pe oră, deţine un compartiment de refrigerare pentru reactivi, asigurând stabilitatea acestora și permite identificarea reactivilor prin RFID.

MAGLUMI 800 are o capacitate mare de stocare pentru reactivi şi probe, permite încărcarea, descărcarea continuă a probelor şi identificarea prin cititor de cod de bare încorporat, funcţie STAT. Operarea este continuă, iar monitorizarea testelor, reactivilor şi consumabilelor se face în timp real. Analizorul deţine un sistem pentru detecţia nivelului de lichid şi a cheagurilor din probe și folosește reactivi lichizi, gata de utilizare. Manipularea uşoară a reactivilor asigură un risc scăzut de contaminare. Gama de teste care pot fi efectuate include o serie de analize pentru diverse domenii: markeri tumorali, metabolism, diabet, fertilitate, tiroidă, screening prenatal, inflamaţii, funcţii renale, fibroză hepatică, TORCH, imunoglobuline, anemie, markeri cardiaci şi altele.

Mulțumim tuturor donatorilor pentru sprijinul oferit ȋn efortul nostru de a ajuta şi vă rugăm să ne fiți ȋn continuare alături.

Autor: Tudorel Rusu

Alege să susții toate proiectele noastre sociale, educaționale, culturale, filantropice!

LEI

Fii la curent
cu ultimele noutăți!