Asociația „O șansă pentru fiecare” vine în sprijinul bunicilor Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv

14 Aprilie 2020 16:26

În contextul actualei crize generate de epidemia Covid-19, Compania „Avisso”, prin Asociația „O șansă pentru fiecare”, oferă zilnic pachete cu alimente neperisabile și produse de igienă persoanelor vulnerabile din comunitățile județului Iași, beneficiari ai Centrului de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoanele Vârstnice „Sfântul Ierarh  Iosif cel Milostiv”. 

Prin rânduiala lui Dumnezeu au fost dăruite pachete consistente și bunicilor de la Centrului „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” din cadrul Protopopiatului 2 Iași. Poate pentru unii pare a fi un dar nesemnificativ, însă vă încredințăm că le-a fost de un real ajutor, pe lângă produsele alimentare neperisabile, produsele de igienă personală, au primit o pâine caldă și 1 sticlă de 5 L de apă.

Cele 30 de pachete au fost distribuite la domiciliile beneficiarilor de către echipa personalului, reprezentat prin Alina Bădiliță, coordonator, și Ionela Abunei, asistent social, însoțite de șoferul protopopiatului, Adrian Rusu. Activitatea s-a aflat sub îndrumarea părintelui protopop Marius Daniel Profir, coordonator în comitetul de criză la nivelul protopopiatului. Având în vedere faptul că grupul țintă al centrului este de 28 de beneficiari, 2 dintre pachete au fost distribuite la doi bunici imobilizați parțial (vecini cu unele dintre beneficiarele noastre) – bucurie mai mare că le-a fost deschisă ușa nu am văzut...

Orice ni s-ar spune, societatea contemporană are o atitudine negativă față de bătrânețe. În această perioadă vă îndemnăm să nu vă uitați bunicii, cei ce v-au purtat și vă poartă pe brațe de rugăciune. Sunați-i, întrebați-i de sănătate, fiți disciplinați, responsabili, solidari și empatici. De multe ori uităm cât de importanți și valoroși ne sunt bunicii, oamenii darnici și buni ce păstrează în sufletul lor momentele binecuvântate și învățături ce doresc să ni le împărtășească. Celebra vorbă „Dacă nu ai un bătrân, să îți cumperi” devine din ce în ce mai adevărată cu fiecare zi din viața noastră. Viața are un mod ciudat de a ne arăta sensul și frumusețea acesteia, dar o face mereu cu ajutorul bunicilor noștri. Fie că ne dăm seama la timp de însemnătatea lor pe acest pământ, sau ne dăm seama prea târziu de importanța mâinilor calde și a privirii pline de iubire, bunicii ne vor determina să realizăm lucruri de care nu credem că suntem în stare. Ne vor determina să devenim mai buni în această lume plină de haos, ne vor semăna drumul vieții cu cele mai frumoase poame ale înțelepciunii și ne vor ajuta să construim un univers bogat de sentimente și învățăminte.

Doar împreună putem schimba medii, comunități, având pârghii precum asumarea și responsabilitatea față de societate. Acest lucru ni-l relatează și doamna antreprenor ieșean, Maria Mirabela Miron, președinte Asociația O șansă pentru fiecare și CEO AVISSO: „Zilele acestea, unul dintre cei mai folosiți termeni este solidaritatea. Ca antreprenor, consider că solidaritatea implică și responsabilitatea socială. Nu putem lăsa toată greutatea nici pe seama statului, nici a celor care se luptă cu pandemia în prima linie. Atunci am decis că trebuie să ne îngrijim de grupurile cele mai vulnerabile, unde se intersectează vârsta înaintată cu lipsa de mijloace. Am pornit de la ideea de a găsi o sută de familii pe care să le pot ajuta cu pachete conținând cele necesare vieții. Apoi mi-am dat seama că responsabilitatea aceasta o resimțeau și alții din jurul meu. Astfel că ne-am solidarizat la acest nivel, ne-am implicat mai mulți, iar acum dorim să împărțim o mie de pachete, câte 25 pe zi, prin Asociația «O șansă pentru fiecare». Dacă știți familii care au nevoie de ajutor, nu ezitați să contactați asociația. Așa vedem împreună cum putem ajuta să trecem peste această perioadă”.

Ne îndreptăm recunoștința către cel care a mijlocit și a coordonat ca pe lista beneficiarilor să se numere și bunicii comunității noastre. Mă leagă o prietenie de ani de zile, ne-am format amândoi în cadrul Colegiului „Sfântului Nicolae” – Școală a Filantropiei, a faptelor bune, prin voluntariat în folosul schimbării comunității. Mare mi-a fost bucuria să văd că duce mai departe fapta creștină. George Antonie Șalgău a relatat: „Nu de puține ori o văd pe doamna Mirabela Miron îngrijindu-se de nevoile comunității și implicându-se în diverse acte de caritate. Mă bucur că de data aceasta pot participa, alături de colegii mei de la Avisso și de la Asociația «O șansă pentru fiecare», la realizarea acestei acțiuni, prin care se dorește distribuirea unui număr de 1.000 de pachete persoanelor defavorizate din județul Iași”. (Ionela Abunei, asistent social Protopopiatul 2 Iași)

Alege să susții toate proiectele noastre sociale, educaționale, culturale, filantropice!

LEI

Fii la curent
cu ultimele noutăți!