De ce mă mai încred în medici, dacă-L am deja pe Dumnezeu?

Dumnezeu așa a lăsat: să existe solidaritate între noi, să existe o legătură între noi pentru a învăța că ne putem ajuta și sprijini unii pe alții, sigur, toate făcându-le cu puterea și cu ajutorul, cu harul lui Dumnezeu.

În Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah, cu referire la spițer, adică la tot ceea ce înseamnă de fapt personal medical, farmacist, zice: „Domnul a zidit din pământ leacurile și omul înțelept nu se va scârbi de ele. Și el a dat oamenilor știință ca să se mărească întru leacurile sale cele minunate. Cu acestea tămăduiește și ridică durerea. Spițerul cu acestea va face alifiile”.

Deci, spunem că medicul tratează, însă Dumnezeu este Cel care vindecă. Deci, nu excludem medicul. Dimpotrivă, Dumnezeu așa a lăsat: să existe solidaritate între noi, să existe o legătură între noi pentru a învăța că ne putem ajuta și sprijini unii pe alții, sigur, toate făcându-le cu puterea și cu ajutorul, cu harul lui Dumnezeu.

Pentru răspunsul în format VIDEO, click aici: A avea credință nu înseamnă a exclude medicul și solidaritatea dintre oameni.

pr. Constantin Sturzu

 

Alege să susții toate proiectele noastre sociale, educaționale, culturale, filantropice!

LEI

Fii la curent
cu ultimele noutăți!