Parohiile din Protopopiatul Piatra Neamț, alături de familiile izolate, defavorizate și de medicii nemțeni

14 Aprilie 2020 16:44

În această perioadă de restricții, preoții și voluntarii parohiilor din Protoieria Piatra Neamț s-au mobilizat și au acordat celor aflați în autoizolare sau celor cu o situație dificilă pachete cu alimente neperisabile, ajutoare, produse de igienă și de curățenie. De asemenea, protopopiatul continuă să ofere personalului medical de la Spitalul Județean Piatra Neamț 25 de porții de mâncare caldă.

Acțiunile social-filantropice desfășurate de clericii Protopopiatului Piatra Neamț și de comunitățile parohiale din cadrul protoieriei vin în sprijinul celor afectați de pandemia COVID-19: persoane singure, autoizolate, vârstnici, văduvi, familii cu mulți copii și venituri reduse.

În municipiul Piatra Neamț, Parohia „Sfântul Gheorghe” a dăruit alimente, haine, sume de bani, cazare și hrană pentru 36 de persoane, iar Parohia „Sfântul Mina” a oferit pachete cu hrană și produse de igienă pentru 11 familii cu o situație financiară dificilă.

În data de 27 martie, Parohia „Sfântul Gheorghe” din Bicaz a achiziționat din fonduri proprii alimente de bază pentru 30 de persoane: bătrâni singuri și bolnavi sau familii cu mulți copii, iar în data de 9 aprilie, 60 de persoane defavorizate din comunitate au beneficiat de ajutoare, detergent și dezinfectant.

„Rugăciunile lor pentru cei care au donat vor fi primite de Dumnezeu”

Parohia Ghigoiești a împărțit în această perioadă pachete cu hrană și produse de igienă celor 32 de familii cu o situație dificilă din localitate, Parohia „Sfântul Procopie” Hârtop a oferit ajutoare pentru 11 persoane, iar Parohia Dârloaia a donat alimente pentru 6 familii cu venituri reduse.

Parohia „Sfinții Voievozi” Certieni, dimpreună cu filia Bîrgăoani, a distribuit bătrânilor fără posibilități conserve, făină, ulei, pâine, medicamente și alte produse necesare, iar Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Baratca a oferit ajutoare substanțiale pentru 34 de persoane defavorizate din comunitate.

Parohia „Sfântul Dimitrie” din Ghelăiești sprijină în această perioadă 28 de bătrâni singuri dar și 2 familii sărace, cu 5 copii în grijă, oferindu-le pachete cu alimente de bază și dezinfectant. De remarcat faptul că această comunitate, dimpreună cu parohiile aflate în această zonă, înregistrează uneori multe lipsuri și au nevoie de un sprijin constant. Părintele paroh Dumitru Onofrei ne-a arătat că rugăciunea celor care au primit ajutor va fi ascultată de Domnul: „Bătrânii, oamenii singuri și familiile nevoiașe din Ghelăiești au primit din partea parohiei și a prietenilor ei un ajutor constituit din alimente neperisabile și obiecte de igienă, necesare oricând, dar mai ales acum, în zilele ce greu ne încearcă. Rugăciunile lor pentru cei care au donat vor fi primite de Dumnezeu, căci nemincinos este cuvântul Domnului: «Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit»”.

Zece familii au fost vizitate și aprovizionate cu alimente de Parohia Lacu Roșu, 17 persoane singure au primit ajutoare consistente din partea Parohiei „Sfânta Treime” Straja – Tarcău, iar 50 de familii de la Parohia Izvorul Alb – Secu, formate în mare parte din vârstnici și văduvi, au primit pachete generoase din partea unor binefăcători.

Medicii de la Spitalul Piatra Neamț primesc o masă caldă din partea protopopiatului

Voluntarii Protoieriei Piatra Neamț continuă să ofere și în aceste zile hrană caldă personalului medical de la secțiile Boli Infecțioase și ATI ale Spitalului Județean de Urgență Neamț. În zilele de 7 și 10 aprilie, 25 de porții au fost livrate către medicii și asistenții unității medicale.

„Ne dorim să fim cât mai aproape de personalul medical, de cei care își petrec aproape tot timpul din zi și din noapte în spital, oferindu-le o masă caldă și un desert. Aflăm de fiecare dată cât de mult bine poate face hrana caldă în condițiile acestea”, ne-a relatat Ana Maria Țoc, manager proiect ROD.

Pentru a sprijini activitățile derulate de Biserică și de comunitățile parohiale, poți dona pe platforma fiideajutor.ro - secțiunea DONEAZĂ.

Autor: Flavius Popa

Alege să susții toate proiectele noastre sociale, educaționale, culturale, filantropice!

LEI

Fii la curent
cu ultimele noutăți!