Spații de cazare pentru situații de carantină, în Arhiepiscopia Iaşilor

19 Martie 2020 13:14

Luni, 16 martie 2020, părintele Constantin Sturzu, consilier al Sectorului Comunicare şi relaţii publice al Arhiepiscopiei Iaşilor și purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a făcut câteva declarații cu privire la spațiile amenajate și puse la dispoziție pentru cazarea în carantină a persoanelor care vin din țările afectate.

„La solicitarea autorităților, Arhiepiscopia Iașilor a pus la dispoziție locuri de cazare pentru persoanele care trebuie să intre în carantină. Deocamdată, în județul Neamț, au fost aduse 42 de persoane, dar noi mai avem locuri pe care le putem pune la dispoziție. De asemenea, în județul Iași avem un număr de 48 de locuri pe care le-am pus la dispoziția autorităților, la o oarecare distanță de oraș”, a subliniat părintele Constantin Sturzu.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, conform unui buletin informativ al Ministerului Sănătății din 19.03.2020.

Sprijină misiunea noastră! Donează!
GiveDoxoForm
LEI
Please ask any questions or explain anything needed to arrange for giving your donation.