Tradiții de Paște cu bătrânii din Bălțătești - VIDEO

Bătrânii din Bălțătești se pregătesc deja pentru cea mai frumoasă sărbătoare a anului - Învierea Domnului. În mijlocul acestei pregătiri plină de tradiții și bucurie, am avut privilegiul să pătrundem în lumea lor și să descoperim nu doar secretele celor mai delicioși cozonaci, ci și o parte din bogăția de experiențe și învățăminte pe care o poartă în suflete.

Pentru noi, ei sunt mai mult decât niște bătrâni - sunt purtătorii înțelepciunii și ai tradiției, ancorele care ne țin aproape de rădăcinile noastre și de valorile creștine autentice.

Dar pe ei cine îi ține aproape? Această întrebare ne-a însoțit în fiecare pas al drumului de întoarcere acasă, simțind responsabilitatea întregii comunități de a fi alături de ei, reamintindu-le că nu sunt uitați.

❤️ Donează prin fiideajutor.ro și susține Centrul de zi pentru vârstnici „Sfântul Pantelimon” prin care aceștia primesc îngrijirea de care au atâta nevoie! 

Poți dona aici:  https://donorbox.org/doneaza-pentru-batranii-singuri-din-baltatesti

 

Campania Arată-le că nu sunt singuri! vă aduce mai aproape de situația dureroasă a aproape jumătate dintre bătrânii României, cei lipsiți sprijin, de posibilități financiare, de o vorbă mângâietoare. 

Prin Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Sfântul Pantelimon” Bălțătești, inaugurat în aprilie 2023, beneficiarii au parte gratuit, prin rotație, de sprijin medical și social

Sprijinul medical presupune: monitorizarea stării de sănătate de către personal specializat, servicii de recuperare, reflexoterapie, kinetoterapie, băi galvanice și împachetări cu parafină necesare pentru recâștigarea sau menținerea funcțiilor fizice, reducerea stresului, îmbunătățirea forței musculare, a coordonării și a mobilității, relaxarea musculară, reducerea durerilor articulare.

Totodată, sunt puse la dispoziție și servicii de asistență socială: informare și consiliere socială, consiliere psihologică, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, abilitare și reabilitare, integrare și participare socială și civică, mese calde sau pachete cu alimente. Centrul se angajează să ofere un mediu sigur, confortabil și plăcut, unde bătrânii pot socializa, se pot bucura de activități recreative și pot participa la evenimente culturale.

Obiectivul campaniei Arată-le că nu sunt singuri! este de 41.400 lei, sumă prin care fiecare din cei 180 de vârstnici poate beneficia de o lună de sprijin social și medical.  

Poți dona prin platforma donorbox sau direct pe fiideajutor.ro, prin PayPal sau prin transfer bancar. Află aici mai multe despre Centrul de zi pentru vârstnici „Sfântul Pantelimon” Bălțătești. 

Citeşte mai multe despre proiectele caritabile ale Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pe www.fiideajutor.ro. Urmăreşte-ne activitatea pe Facebook Fiideajutor.ro, pe Instagram fiideajutor.ro şi nu ezita să ne scrii pentru mai multe informații.

 

Alege să susții toate proiectele noastre sociale, educaționale, culturale, filantropice!

LEI

Fii la curent
cu ultimele noutăți!