„Voluntarii Sfintei Parascheva” - voluntari și în lupta contra coronovirusului

7 Aprilie 2020 12:00

În contextual actual, al pandemiei cu noul coronavirus, Arhiepiscopia Iașilor a demarat o amplă campanie de ajutorare a persoanelor aflate în dificultate și a spitalelor din județele Iași, Botoșani și Neamț. Inițiativa Arhiepiscopiei își dorește, pe lângă filantropie, și crearea unui comuniuni activă între membrii societății.

În perioada 10 - 31 martie 2020, grupul de inițiativă intitulat „Voluntarii Sfintei Parascheva” a sprijinit bătrânii sau persoanele izolate la domiciliu din Municipiul Iași, care au avut nevoie de alimente și medicamente. Activitatea voluntarilor înscriși în acest proiect a constat în realizarea cumpărăturilor necesare, pe care apoi le-au distribuit persoanelor vulnerabile. În acest fel, de multe ori, voluntarii devin suportul și bucuria multora dintre oamenii aflați îm izolare și poate singurele persoane întâlnite pe parcursul a mai multor zile.

10.500 lei donați de Misavan Trading pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași

Campania de ajutorare inițiată de Arhiepiscopia Iașilor are în vedere și sprijinirea spitalelor cu materiale de protecție. Astfel, în cursul zilei de 31 martie 2020, „Voluntarii Sfintei Parascheva” au transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași diverse articole sanitare necesare bunei funcționări a unității medicale. În acest demers ne-a fost alături firma „Misavan Trading”, atât prin donațiile făcute pentru spital în valoare de 10.500 lei, cât și prin asigurarea unei protecții corespunzătoare a voluntarilor.

„În această perioadă grea am considerat că trebuie să ajutăm. De aceea, am încercat să fim alături de pacienți și de cadrele medicale și, cu ajutorul «Voluntarilor Sfintei Parascheva», am oferit produse igienico-sanitare Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Iași. Apreciem efortul voluntarilor care au numeroase acțiuni de caritate si le-am donat și lor consumabile de strictă necessitate, care vor fi folosite de ei sau vor ajunge la persoane aflate în mare dificultate. Suntem mai împliniți când, pe lângă activitatea noastră economică, putem aduce o contributie în plus pentru comunitatea din care facem parte”, a declarat Ciprian Otea, managerul general al „Misavan Trading”.

În aceste zile în care parcă neliniștea și nesiguranța plutește în aer, mărturia lui Emanuel Buta, unul din voluntarii Sfintei Parascheva, ne amintește că scopul nostru în această viață efemeră este acela de a fi o comunitate și de a ne iubi aproapele ca pe noi înșine: „Se simte o tensiune destul de mare în societate în contextul de față, confruntându-ne cu o situație nemaîntâlnită în vremurile noastre. Există în același timp însă și o solidaritate foarte mare din partea oamenilor, ceea ce poate ne-a lipsit înainte de a apărea acest context nefericit””. (Andrei Chirvase, Tudorel Rusu)

Alege să susții toate proiectele noastre sociale, educaționale, culturale, filantropice!

LEI

Fii la curent
cu ultimele noutăți!