Peste 50 de refugiați ucraineni au găsit adăpost și hrană la Mănăstirea Miclăușeni

Ca urmare a apelului lansat pentru ajutorarea familiilor de refugiați care tranzitează teritoriul țării noastre sau caută adăpost din pricina situației dificile prin care sunt nevoiți să trecă, monahiile de la Mănăstirea Miclăușeni au răspuns solidar, ieșind în sprijinul celor încercați în această perioadă.

Începând din data de 5 martie, Mănăstirea Miclăușeni a oferit masă și cazare refugiaților care i-au trecut pragul. De atunci au fost primite mai multe familii din orașele Harkov, Odessa și Vinița. Femei însărcinate, dar și multe mame cu copii mici au zăbovit câteva zile pentru a-și recăpăta forțele, apoi și-au continuat drumul spre rudele aflate în Germania, Polonia sau alte țări vestice. Altele, în lipsa unui loc precis de destinație, au rămas mai multe zile, în speranța că rundele de negocieri pentru pace vor da roade și, prin urmare, vor putea să se întoarcă acasă cât mai curând.

„Mănăstirea noastră s-a alăturat acțiunilor de sprijinire a refugiaților ucraineni, cu spații de cazare și hrană. De la începutul lunii martie și până acum, peste 50 de persoane au fost găzduite la Miclăușeni. Alături de noi, s-au implicat activ și alte persoane, cărora aș vrea să le mulțumesc pe această cale. Fiind apropate mănăstirii, acestea au donat atât alimente de bază, cât și produse de igienă și curățenie pentru toți cei aflați în această situație dificilă”, ne-a transmis maica Parascheva Călmățuianu, coordonatoarea Centrului Social-Cultural „Sfântul Ilie” de la Miclăușeni.

Totodată, maicile de la Miclăușeni oferă refugiaților și asistență spirituală, aceștia putând lua parte la slujbele săvârșite în cadrul mănăstirii și având posibilitatea de a discuta cu un preot în cazul în care își doresc acest lucru.

Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii.

* Poți ajuta refugiații donând pentru cazare, masă ori asistență medicală pe fiideajutor.ro!

Alege să susții toate proiectele noastre sociale, educaționale, culturale, filantropice!

LEI

Fii la curent
cu ultimele noutăți!