300 de pachete cu materiale de protecție împotriva COVID-19 pentru medicii de familie din Arhiepiscopia Iașilor

30 Aprilie 2020 21:02

În contextul epidemiei de coronavirus, Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a oferit pachete cu materiale de protecție pentru 300 de medici de familie din județele Iași și Botoșani.

Arhiepiscopia Iașilor a alocat suma de 41.000 lei pentru organizarea acestei campanii în cadrul proiectului „Dar pentru copii”, prin care Departamentul Pro Vita contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor din familiile numeroase din eparhie.

„Atunci când copiii au probleme de sănătate, medicii de familie sunt primii care au grijă de ei. Acum trăim vremuri în care dinamica socială s-a schimbat, iar cei care sunt expuși în fața epidemiei și au nevoie de sprijin din partea noastră sunt tocmai medicii. În continuare avem grijă de cei mici și depunem eforturi pentru a le construi case, a le asigura hrana sau a le oferi pur și simplu condiții bune pentru dezvoltarea lor. Acum am considerat că este firesc să fim alături și de «cei mari», de medicii care au grijă de sănătatea noastră și a copiilor noștri”, a declarat pr. Dragoș Bălinișteanu, coordonatorul proiectului „Dar pentru copii”.

Fiecare pachet conține câte o mască cu grad ridicat de protecție, un set de măști chirurgicale și 40 de mănuși de examinare. La acestea au fost adăugate o icoană cu Sfânta Parascheva și o carte de rugăciuni. Fiecare pachet a fost însoțit și de un mesaj de încurajare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan.

Cei care doresc să susțină în continuare activitățile desfășurate împotriva epidemiei de coronavirus pot dona direct pe platforma fiideajutor.ro

Mulțumim tuturor medicilor care, cu jertfelnicie, au grijă de cei bolnavi afectați de epidemie!

Alege să susții toate proiectele noastre sociale, educaționale, culturale, filantropice!

LEI

Fii la curent
cu ultimele noutăți!