Bursierii Pro Vita Iași dau glas Marșului pentru Viață, Ediția a XI-a

Marșul pentru Viață de anul acesta prinde glas cu ajutorul bursierilor Pro Vita Iași. Cu inimile bătând a emoție sinceră și chipurile luminate de bucuria binelui, aceștia s-au întâlnit vineri, 23 februarie, la Studioul De Bază, pentru a înregistra imnul mult-așteptatului eveniment.

Ecourile recunoștinței


Pentru acești tineri, angajamentul pentru viață nu se oprește la cuvinte, ci se manifestă în fapte, în gesturi de iubire și într-o dorință neclintită de a face lumea un loc mai bun pentru toți.

Experiența unui studio de înregistrări a fost una nouă pentru bursierii talentați, însă bucuria de a fi împreună și crezul comun în misiunea de a proteja viața au șters orice urmă de sfială. Prin întreaga lor implicare în cadrul acestui proiect, ei nu doar că transmit un mesaj, ci devin parte dintr-o mișcare mai mare - o mișcare pentru care fiecare bătaie a inimii devine un imn de iubire și speranță.

În spatele vocilor și a acordurilor muzicale se ascunde, însă, ceva mai profund - o emoție sinceră, un sentiment de recunoștință față de binecuvântările primite până acum și dorința fierbinte de a duce mai departe această poveste a binelui

Muzica și versurile au fost compuse de Olivia Neagu, asistentă medicală și voluntară Pro Vita Iași, purtând cu ele mesajul că întregul univers „vestește viața”, dovada supremă a iubirii Tatălui Ceresc, iar noi avem misiunea de a o proteja și de a oferi șansa fiecărui copil să-și trăiască propria poveste.

 

 

 

A fost o experiență nouă și foarte plăcută. Încă un vis devenit realitate. Eu urmez cursuri de canto și îmi doresc o carieră în muzică. Sunt foarte recunoscătoare pentru această experiență și mulțumesc echipei Pro Vita Iași și colegilor bursieri că au încredere în mine și mă motivează să particip la astfel de activități inedite.

Maria, Bursieră Pro Vita Iași

 

Este al treilea an în care compun imnul Marșului pentru Viață de la Iași și, sincer, nici eu nu pot să-mi explic procesul creativ. Știu doar că versurile mi-au curs pe hârtie, iar linia melodică îmi răsuna în cap. Probabil cei care nu au voce pot vorbi acum prin aceste versuri.

Sper ca, în acest an, să fie cât mai mulți oameni care să mărșăluiască pentru viață, astfel încât, împreună, să putem construi un loc frumos pentru mamă și copil, să putem construi pentru viață.

Olivia, Voluntar Pro Vita Iași

 

Experiența cu studioul a fost una plăcută! Deși am avut emoții pentru că știam că-mi va înregistra vocea și va fi expusă pe media, am reușit să rămân calm, ba chiar cu o atitudine foarte pozitivă și deschisă, reușind să mă simt bine cu toți participanții. Merită să particip la aceste activități, chiar dacă uneori mă mobilizez mai greu și trebuie să fiu împins puțin de la spate. 

Rafael, Bursier Pro Vita Iași

 

 

gegSB

 

Despre Marșul pentru viață

Marșul pentru Viață este cel mai mare eveniment pro-viață organizat în România încă din anul 2008. An de an, numărul participanților și al localităților în care s-au organizat activități pro-viață în luna martie a crescut din ce în ce mai mult. Începând cu anul 2013, Marșul pentru Viață a avut o temă inspirată din realitatea anului respectiv.

Marșul pentru Viață Iași este un proiect implementat de Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor. Ediția a X-a, din 25 martie 2023, a reunit, în Piața Unirii, peste 4.000 de participanți. 

În acest an, evenimentul se va desfășura pe data de 30 martie, având tema „Împreună construim pentru viață”. 

 

Calendarul activităților desfășurate în Luna pentru viață, dar și programul Marșului pentru viață 2024 pot fi accesate apăsând aici

 

***

Bursierii Pro Vita Iași fac parte din Programul Educațional „Bursierii Sfintei Parascheva”. Îi poți susține și tu donând online pe fiideajutor.ro, prin paypal sau prin transfer bancar:

 

RON: RO27 BACX 0000 0030 1057 8064

EUR: RO70 BACX 0000 0030 1057 8066

USD: RO43 BACX 0000 0030 1057 8067

Banca: UniCredit Iași

Titular cont: Arhiepiscopia Iașilor

Detalii: BURSE PRO VITA IAȘI

Cod SWIFT: BACXROBU

BICT: BACXROBUXXX

Alege să susții toate proiectele noastre sociale, educaționale, culturale, filantropice!

LEI

Fii la curent
cu ultimele noutăți!